Omlouváme se za dočasnou nedostupnost zrnkové kávy, která by měla být opět naskladněna do 25.4.. Děkujeme za pochopení.

5 Tipů pro co nejsilnější kávu!

Jak si doma připravit opravdu silnou kávu? 

U nás v Black Insomnii se tím zabýváme 365 nocí, pardon, dní v roce. Jsme si více než jistí, že máme ta nejkofeinovější zrnka vůbec, ale při připravě kávy je důležité se na pár věcí zaměřit. První je mít ta nejsilnější kávová zrnka, takže tohle si můžes hrdě odškrtnout, do kýženého úspěchu Ti však ještě chybí cca 70%. Pojďme se tedy zaměřit na všechny ty kroky: 

  • Black Insomnia 
  • celá zrnka, která si před přípravou čerstvě nameleš 
  • správný poměr kávy a vody 
  • metody přípravy 

SKCNKM

 

1. Používej Black Insomnii. 

Přílišná samochvála není nejlepší vlastnost, a proto jestli chceš více detailů proč, tak si přečti jeden z našich předchozích članků. 

 

Zrnka v presovači.jpg

 

2. Dej přednost zrnkové kávě před tou mletou. 

Čerstvá káva je game changer a odvíjí se od ní v podstatě všechno. V Black Insomnii si stojíme za tím, že je to ten nejdůležitejší faktor a Tvé chuťové pohárky a zrychlený tep s tím budou souhlasit. Navíc - komu nevoní čerstvě umletá káva? Po otevření balení  je nejlepší kávu do 3 tydnů spotřebovat, protože i u kávy samozřejmě platí pravidlo, čím čerstvější, tím lepší. 

 

Připravená namletá

 

3. Zasloužíš si to nejlepší = Namel si to čerstvé. 

Každopádně nejde jen o čerstvost, ale také o jemnost namletí. Obecně platí, že čím jemnější, tím více chutí se z kávy dostane. Při přípravě v pressovači je to tedy ideální volba. Musíme však vzít v potaz i ostatní druhy příprav ve French Pressu, Mokka konvičce, Aeropressu a jim podobné, kde je káva potřeba namlýt více nahrubo. 


67804625_451091508829556_7307591614017196605_n

 

4. Káva vs. Voda! 

Asi Tě nepřekvapí, že čím větší poměr kávy oproti vodě, tak tím silnější tvoje káva bude. Za nás doporučujeme 2.5:6 - to Ti dá to správné nakopnutí a přinese výraznou chuť, každý to má ale trochu jinak, a tak sám po pár hrncích zjistíš, co Ti sedí nejlíp. 

 

Překapávač

 

5. Vyzkoušej více druhů připrav. 

Dávno pryč jsou časy našich babiček, že když se řeklo kafe, tak to znamenalo Standard zalitý horkou vodou. Thanks god… Dneska se už dají pořídit domácí kávovary za pár tisíc korun. Stále populárnějšími se stávají již zmíněné French Press, Mokka konvička, Aeropress a další. Abysme to tedy shrnuli, pokud se budeš řídit krokem 1 a 2, tak jsi na výborné cestě pít tu nejsilnější kávu, kterou si zasloužíš! 

Zpět do obchodu