Omlouváme se za dočasnou nedostupnost zrnkové kávy, na naskladnění pracujeme. Děkujeme za pochopení.

Život je někdy trpký, Tvá káva by ale trpká neměla být nikdy.

blog1

 

Hlavním cílem Black Insomnie je pomoci Ti získat pořádnou dávku energie, ať už ji potřebuješ během dne či noci, nejsilnější kávu na světě bez kompromisů konečně přinášíme i Tobě. 

Používáme směs typu Arabica a Robusta, při které se neřídíme tak omílaným pravidlem 80/20 ale 20/80. 

Pojďme nerozvádět, odkud je přímo dovážíme, zbytečně by tak totiž mohla utéct nějaká ta chvíle, kterou je lepší strávit třeba klidným vypitím dalšího šálku Black Insomnie. 

Raději Ti teď zde rozebereme, co dělá Arabicu a Robustu odlišnými.

 blog2

nahoře – Arabica / dole – Robusta 

 

Arabica a Robusta, rozdílné směsi kávy, každá však má své kvality. Když přijdou do těch správných rukou, dokáží vytvořit nerozdělitelnou dvojici, ze které vznikne ta nejlepší káva. 

Robusta je ta rychlá, agresivní a dodá to pravé nakopnutí a sílu, což jsou hlavní elementy Black Insomnie. Průměrná Robusta obsahuje okolo 2,2% kofeinu, zatímco Arabica pouze 1 procento. My jsme šli ale mnohem dál a našli tu nejsilnější Robustu na světě, jenž tvoří primární prvek našeho poměru. 

Asi se nyní ptáš, proč tedy nepoužíváme jen Robustu, že? Jak v životě, tak i v kávě má být vyváženost. 

Arabica v sobě má ve srovnání s Robustou téměř 2x vice cukru: 6-9% proti 3-7. Díky tomu, že je přírodně sladší, tak se při jejím pražení otevře prostor pro více chutí a dodá kávě jemnost, oříškové aroma a mnoho dalších výtečných podtónů. 

Víme, jak dlouho jsi na Black Insomnii čekal, takže Tě již nebudeme zdržovat od 1. objednávky. Nezapomeň nám pak napsat, jak moc Ti otevřela oči! 

Zpět do obchodu